Fältkök

Fältköken från Teuvan Keitintehdas har planerats för att betjäna stora folkmassor också under krävande förhållanden. De flyttbara och lätthanterliga anordningarna gör det möjligt att laga maten på den plats där människorna befinner sig. Våra anordningar är lätta och de kan bogseras med vilket fyrhjuligt fordon som helst. Det går att laga mat t.o.m. under bogseringen.

Matlagningen går snabbt och effektivt i fältköken. Man kan laga 30 portioner i det minsta köket och 450 portioner i det största. Det största köket har en 150 liters långsamkokare och två 60 liters kastruller. Det minsta köket har en 30 liters långsamkokare. Det räcker med en person för att laga maten.

Fältköken fungerar med ett värmeöverföringssystem så att en värmeöverföringsvätska cirkulerar i köket. Detta innebär att värmen från flamman inte är riktad mot en enda punkt, utan fördelas jämnt över kastrullens hela botten och kanter, så att maten inte blir vidbränd.

Anordningarna har en design som gör dem lätta att rengöra så att de alltid är rena också i krävande förhållanden. Långsamkokaren kan tippas över och rengöras, och den är utformad utan ytor eller intag som kunde samla orenheter. Fältköken är också energibesparande, då de värms med ved eller något annat bränsle enligt kundens önskemål. Bränsleförbrukningen är låg.

Våra fältkök har gjorts för att vara hållbara. Försvarsmakten i Finland har varit vår största kund sedan 1920-talet. Det, om något, är ett tecken på vår kvalitet.

Våra fältkök är fabrikens ledande flaggskepp i vårt land. Våra produkter är till 100 % planerade och tillverkade i Finland.