09.03.2021

Parra-kivikori monipuolistaa löylyjä ja on kaunis sisustuselementti

Parra-kivikori monipuolistaa löylyjä ja on kaunis sisustuselementti
Kivikori on kiukaan lisävaruste, jonka avulla kiuaskivien määrää saadaan kasvatettua. Kiuaskivien määrän kasvaessa kiukaan lämmönvarauskyky kasvaa ja löylyistä tulee monipuolisemmat.

Teuvan Keitintehdas on kehittänyt asiakkaiden toiveesta uuden tuotteen, Parra-kivikorin. Kivikori on kiukaan lisävaruste, jonka avulla kiuaskivien määrää saadaan kasvatettua. Kiuaskivien määrän kasvaessa kiukaan lämmönvarauskyky kasvaa ja löylyistä tulee monipuolisemmat.

– Kivikorista tulee erilaiset löylyt kuin kiukaan kuumimmista kohdista, jolloin saunoessa voi valita, mihin kohtaan vettä heittää. Monet ovat sanoneet, että kivikori pehmentää löylyjä, sillä kivikorin kivet eivät ole niin kuumat kuin suoraan kiukaan päällä olevat, Teuvan Keitintehtaan toimitusjohtaja Henri Penttilä kertoo.

Kivikori on ollut viime syksyn aikana asiakkaiden testikäytössä ja se on saanut mainiota palautetta.

Kaunis ja kestävä

Kivikori asennetaan kiuaskivien päälle eristämättömän savuputken ympärille, jolloin kivikorin kivet lämpiävät savukaasun lämmöllä. Kivikori on helppo asentaa ja siihen mahtuu noin 15 kiloa kiuaskiviä.

– Olemme panostaneet kivikorin muotoiluun, joten se on kaunis elementti saunan sisustuksessa. Kivikori on lieriön muotoinen, jolloin kivet saa aseteltua tasaisesti sen sisään. Suosittelemme kivikoriin 5–10 senttimetrin kokoisia, perinteisiä kiuaskiviä.

Kivikori on valmistettu ruostumattomasta kromiteräksestä, joten se on myös kestävä.

Piippumallinen vedenlämmitin mahtuu kivikorin yläpuolelle

Kivikori on mitoitettu sopimaan kaikkiin Parra-kiukaisiin sekä teknisesti että ulkonäöllisesti. Se nojaa kiukaan pintoihin siten, että se asettuu kiukaan päällä suoraan asentoon. Kivikorin yläpuolelle mahtuu lisäksi piippumallinen vedenlämmitin.

– Kannattaa tilata kivikori kiuaspaketin tilauksen yhteydessä, koska se on helppo asentaa kiukaan kanssa samaan aikaan. Silloin kivikorin yläpuolelle voi asettaa myös piippumallisen vedenlämmittimen.

Penttilä vinkkaa, että kiuaspaketin, kivikorin ja vedenlämmittimen hankkiminen samassa tilauksessa kannattaa myös rahallisesti, sillä tuotteet saa kerralla kotiin samalla rahtikustannuksella.

Tilaa kivikori täältä
Lue lisää kiuaspaketeista.
Lue lisää piippumallisesta vedenlämmittimestä. 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle